CASH (mei 2012) ‘Grensverleggend vermogensbeheer’

15 mei 2012

Cash mei 2012 - Grensverleggend vermogensbeheer

Ook vermogensbeheerders gooien het roer om. Er wordt niet langer alleen gejaagd op de vermogende belegger. Ook de kleintjes worden steeds aantrekkelijker. Bij OXBY is de ondergrens verlaagd naar 15.000 euro.

OXBY heeft een lage ondergrens en een strategie die goed blijkt te werken. "En is er behoefte om als klant de controle over te nemen? Dan kan dat kan bij OXBY. Met een druk op de knop kun je overstappen naar zelf beleggen. Geen rompslomp, alles via dezelfde rekening en tegen de goedkope online brokertarieven. Dat is echt uniek."

HOE IS HET MOGELIJK DAT BIJ U DE MINIMALE INLEG 15.000 EURO IS EN BIJ ANDEREN EEN VEELVOUD?
"Wij zijn een specialist in beleggen. Wij hoeven ons niet met andere zaken bezig te houden zoals betaalrekeningen, verzekeringen, hypotheken en andere zaken. Daardoor kunnen we efficiënt werken en vermogensbeheer al vanaf 15.000 euro aanbieden."

U MAAKT VOORAL GEBRUIK VAN ETF'S (TRACKERS). WAAROM?
"Trackers bieden een groot aantal voordelen. Ze zijn onder andere goedkoop en doen niets anders dan een index volgen. Dat is precies wat wij nodig hebben. We krijgen de spreiding van de onderliggende index en leveren zelf de activiteit die nodig is om een portefeuille goed te beheren."

KAN DAAR WEL VOLDOENDE SPREIDING MEE WORDEN AANGEBRACHT?
"Jazeker, wij beleggen in trackers die samen de MSCI Europe Index vormen. Deze index bestaat uit aandelen van de 400 grootste bedrijven in Europa. Dat is een prachtige spreiding."

VOERT U EEN ACTIEF BELEID MET DEZE PASSIEVE PRODUCTEN?
"Dat klopt. OXBY handelt in trackers van 10 bedrijfssectoren. Periodiek verleggen wij daarbij het accent naar de sector die de beste groei- en rendementskansen biedt. Het overwegen van deze sectoren vergroot de kans op resultaat. Wij houden daarom de portefeuilles continu in het oog. Daarnaast houden we de markt goed in de gaten met als streven grote verliezen te beperken.

Dit is een belangrijk onderdeel van onze strategie. Dreigen er problemen, dan stappen we voor een groot deel over naar Duitse staatsleningen. Er is bewust gekozen voor Duitse staatsleningen omdat deze als de meest betrouwbare van Europa en misschien zelf van de wereld kunnen worden beschouwd. Zijn er problemen op de aandelenbeurzen, dan is de kans groot dat de koers van deze staatsleningen oploopt. Dit biedt dan kans op een beter rendement dan wanneer je je geld cash laat staan."

WAT ZIJN DE RENDEMENTEN DIE U HEBT BEHAALD?
"Bij het ontwikkelen van onze strategie zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan. We hebben onze strategie dan ook doorgerekend vanaf januari 2001 tot 1 januari 2012. Een periode met grote uitdagingen als de dotcomcrisis en de val van Lehman Brothers. Hierbij hebben we ons laten assisteren door een groot accountantskantoor dat de resultaten grondig heeft nagerekend. Maar bij terugrekenen gaat het om fictieve resultaten uit het verleden en die bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Het resultaat over deze periode komt daarbij, voor het OXBY-hoog model, op een gemiddeld jaarrendement van 6,5%. En dan bedoelen we daadwerkelijk rendement, alle kosten zijn hierin verwerkt. Het is een mooi resultaat als je nagaat dat de AEX over deze periode een verlies van 6,3% heeft laten zien."

WAT ZIJN UW VERWACHTINGEN VOOR DE BEURS IN DE KOMENDE 12 MAANDEN?
"Ik zou graag een voorspelling geven maar de beurs is (helaas) niet te voorspellen. Je kunt daarom beter de ontwikkelingen en bewegingen op de markt zo goed mogelijk volgen en daarnaar handelen. Zie je een trend? Gebruik deze om je rendement te vergroten. Dreigt er een sterke beursdaling? Aarzel dan niet en grijp in. Dat is de basis van onze strategie."

OXBY
Home
Over OXBY vermogensbeheer
Wie is OXBY vermogensbeheer
Wat is het Nieuwe Vermogensbeheer?
Uit de media
OXBY in de media
OXBY Keuring
Laat uw beleggingen gratis keuren door OXBY
Altijd controle over uw vermogen
U kunt altijd stoppen, het is en blijft uw geld
Wat biedt OXBY Vermogensbeheer?
Lage kosten
Hoog potentiëel rendement
Vermogensbeheer vanaf € 15.000,-
Waarom is OXBY goedkoper?
Lage kosten
Hoog potentieel rendement
Rendementen OXBY-Hoog, Midden en Laag
Actuele rendementen OXBY
Betrouwbaarheid van het model OXBY
Contact
Contact met OXBY Vermogensbeheer
Vragen over OXBY Vermogensbeheer
Bel 020-555 0000