Persbericht 538 (februari 2012) ‘De 538 voor WarChild-week krijgt vorm’

27 februari 2012

DI-RECT, GLENNIS GRACE, FRANS DUIJTS EN WAYLON AANWEZIG BIJ ‘538 VOOR WAR CHILD’

Hilversum, 27 februari 2012 – De ‘538 voor War Child’ week, die van 9 tot en met 16 maart door heel het land te beleven is, krijgt steeds meer vorm. Naast een daginvulling vol entertainment en acties, komen er ook diverse artiesten langs om hun muzikale bijdrage te leveren. Frans Duijts, Quintino, Glennis Grace, Bingo Players, Waylon, DI-RECT, Basto, Ferry Corsten, Shermanology en Shary-an hebben zich inmiddels aangemeld, om belangeloos op te treden op één van de acht locaties. Tijdens de actieweek draait alles om ‘talent’. Naast de zangtalentenjacht ‘Maak’t Of Kraak’t Voor War Child’, staat er in de acht steden een open podium. Hier kan iedereen voor 12,- euro optreden voor de camera’s van TV 538. SBS 6 registreert de volledige actieweek en besteedt er dagelijks uitgebreid aandacht aan in de vroege en late editie van Shownieuws. Het doel van de actieweek is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderwijsprogramma van War Child. Want 28 miljoen oorlogskinderen zien nooit een leraar. Daar moeten we wat aan doen en daar gaan we wat aan doen!

De ‘538 voor War Child’ actieweek start in Maastricht, gevolgd door Nijmegen, ‘s- Hertogenbosch, Hilversum, Alphen aan den Rijn, Meppel en Leeuwarden.  De afsluiting vindt plaats in Groningen met een spetterend eindfeest. Iedere dag tussen 06.00 en 00.00 uur zenden Radio 538 en TV 538 uit vanaf een plein in de gastgemeente. Vanaf middernacht staat de locatiestudio in een school van de gastgemeente van de volgende dag.

Slaapplaats gezocht!
Dankzij de bijdrage van tientallen bedrijven en vrijwilligers komt de actieweek ‘538 voor War Child’ gesponsord tot stand, van reclamecampagne, via artiesten tot bijvoorbeeld het regelen van overnachtingen. Alleen de 538 DJ’s zijn nog op zoek naar een gesponsorde slaapplek! Daarom roepen we iedereen op om zijn of haar logeerbed aan de jocks beschikbaar te stellen. Aanmelding kan via de actiewebsite: www.538voorwarchild.nl

Maak ’t Of Kraak ’t Voor War Child
In de actieweek betreden de 56 geselecteerde zangtalenten van de talentenjacht de War Child Talent Stage. Iedere dag beoordelen de luisteraars de optredens, door middel van het 538 ‘Maak ’t Of Kraak ‘t’ systeem, door hun stem te sms’en naar 4333. Hieruit komen acht dagwinnaars en die gaan door naar de finale. Op de laatste dag strijden de finalisten tegen elkaar door een duet met een bekende artiest te zingen. De uiteindelijke winnaar krijgt een platencontract voor een single release waarvan de opbrengst ten goede komt aan War Child en airplay op Radio 538!

War Child Talent Stage
In iedere gemeente staat een open podium ter beschikking voor talenten die hun ‘two minutes of fame’ willen pakken. Voor 12,- euro durft een oorlogskind weer naar school en voor dat bedrag mag iedereen zijn of haar talent laten zien. Dit kan van alles zijn: streetdance, stand-up comedy, beatboxen, jongleren of optreden met je band! Het 538 voor War Child videoteam maakt een videoregistratie van de optredens, die daarna terug te zien zijn op de actiewebsite. Talenten kunnen deze filmpjes ook weer delen op hun Social Media profielen. Last but not least: de allerbeste optredens krijgen aandacht in SBS 6 Shownieuws en op TV 538!

Jouw talent telt!
Ook degenen die graag hun talent willen inzetten voor ‘538 voor War Child’, maar niet staan te springen om het podium te betreden, kunnen een bijdrage leveren. Alles kan en niets is te gek! Zo kan men bijvoorbeeld de opbrengst van zelfgemaakte kleding, sieraden of baksels doneren. Maar ook urenlang op één been staan of touwtjespringen in ruil voor een donatie is mogelijk. Talenten kunnen de opbrengst van hun acties overmaken, maar ook persoonlijk komen langsbrengen of pinnen bij de 538 studiotruck in de gemeente.

Onderwijs helpt de oorlog uit een kind te halen
Op dit moment zijn er 28 miljoen oorlogskinderen die nooit een leraar zien. Omdat ze niet naar school durven. Omdat ze kindsoldaat zijn. Omdat ze gevlucht zijn. Of omdat de weg bezaaid is met mijnen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen - ondanks de oorlog – leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. Ook leren ze omgaan met hun emoties en zelfvertrouwen op te bouwen, zodat ze weer naar school durven. In de chaos van een door oorlog getroffen gebied geeft onderwijs kinderen houvast. Een veilige plek, een dagelijks ritme, vrienden. Als kinderen zich veilig voelen, een ritme hebben en er niet alleen voor staan, zitten ze lekkerder in hun vel. Ze krijgen weer vertrouwen, in zichzelf en in de toekomst. Onderwijs helpt zo letterlijk om de oorlog uit een kind te halen.

Meer informatie: www.538voorwarchild.nl

UPC en OXBY zijn hoofdsponsor en SBS 6 is exclusief mediapartner van 538 voor War Child

OXBY
Home
Over OXBY vermogensbeheer
Wie is OXBY vermogensbeheer
Wat is het Nieuwe Vermogensbeheer?
Uit de media
OXBY in de media
OXBY Keuring
Laat uw beleggingen gratis keuren door OXBY
Altijd controle over uw vermogen
U kunt altijd stoppen, het is en blijft uw geld
Wat biedt OXBY Vermogensbeheer?
Lage kosten
Hoog potentiëel rendement
Vermogensbeheer vanaf € 15.000,-
Waarom is OXBY goedkoper?
Lage kosten
Hoog potentieel rendement
Rendementen OXBY-Hoog, Midden en Laag
Actuele rendementen OXBY
Betrouwbaarheid van het model OXBY
Contact
Contact met OXBY Vermogensbeheer
Vragen over OXBY Vermogensbeheer
Bel 020-555 0000