OXBY (15 mei 2013) Trackers bieden kleine beleggers alternatief voor sparen

15 mei 2013

Retail Investors becijferde begin dit jaar dat in 2012 een op de drie kleine beleggers is afgehaakt. Dat is opvallend, omdat in 2012 beleggen op de beurs een stuk meer opleverde dan sparen. Haalde een spaarrekening met moeite 2%, op de beurs was zo’n 10% haalbaar.

Was het verslaan van de index voorheen de norm voor elke zichzelf respecterende vermogensbeheerder, nu is behoud van vermogen en het halen van concrete doelen het devies. Trackers zijn hiervoor uitermate geschikt. Vermogensbeheerders als OXBY werken met trackers en met succes: een goede spreiding met kans op meer rendement dan de gemiddelde spaarrekening.

Bestuursvoorzitter Koen Beentjes van BinckBank merkte het eerder deze maand al op: beleggen op basis van trackers levert een uitstekend rendement, zeker voor kleine beleggers die een alternatief zoeken voor lage spaarrentes. OXBY hanteert lage kosten en is al bereikbaar voor vermogens vanaf € 15.000,–.

OXBY belegt in trackers van de tien sectoren die samen de MSCI Europe Index vormen. Klanten van OXBY beleggen zo in aandelen van honderden grote Europese bedrijven.

Als een sector uit de MSCI Europe stijgt, dan stijgt de betreffende tracker mee. Bij een daling geldt hetzelfde. OXBY maakt gebruik van de verschillen tussen sectoren. De sectoren met de beste vooruitzichten worden bijgekocht, zodat kans wordt gemaakt op extra rendement. Verder wacht OXBY niet af bij dalende beurzen. OXBY volgt de beurzen en beheert actief. Dreigen de beurzen te sterk te dalen, dan stapt OXBY tijdelijk uit aandelentrackers en in trackers van Duitse staatsobligaties.


Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd financiële risico's met zich mee, zo kunt u bijvoorbeeld een deel van uw ingelegde vermogen (tussentijds) verliezen als gevolg van koersdalingen. Als u gaat beleggen in trackers, dan heeft u naast de meer algemene beleggingsrisico’s te maken met risico’s die specifiek (kunnen) gelden voor trackers, zoals geografische en sectorrisico, valutarisico, afwijking van de index, tegenpartijrisico en liquiditeitsrisico.

OXBY
Home
Over OXBY vermogensbeheer
Wie is OXBY vermogensbeheer
Wat is het Nieuwe Vermogensbeheer?
Uit de media
OXBY in de media
OXBY Keuring
Laat uw beleggingen gratis keuren door OXBY
Altijd controle over uw vermogen
U kunt altijd stoppen, het is en blijft uw geld
Wat biedt OXBY Vermogensbeheer?
Lage kosten
Hoog potentiëel rendement
Vermogensbeheer vanaf € 15.000,-
Waarom is OXBY goedkoper?
Lage kosten
Hoog potentieel rendement
Rendementen OXBY-Hoog, Midden en Laag
Actuele rendementen OXBY
Betrouwbaarheid van het model OXBY
Contact
Contact met OXBY Vermogensbeheer
Vragen over OXBY Vermogensbeheer
Bel 020-555 0000